Artikler

Tidligere ekstremist og bandemedlem: ”Socialrådgiver fik mig til at tvivle på mit had”

– Jeg levede og åndede i et miljø, hvor du skal have et fjendebillede. Du skal have nogle at hade og kæmpe imod, fortæller bogaktuelle Yaqoub Ali, tidligere bandemedlem og militant islamist. I fængslet møder han en socialrådgiver, som får ham til at tvivle på sine valg og sit had.

Lederes trivsel i centrum

En ny indsats sætter fokus på lederes trivsel i små og mellemstore virksomheder. Fordi når ledere trives i jobbet, smitter det af på resten af organisationen og på bundlinjen, viser erfaringer og forskning. Som journalist står jeg for kommunikationen om indsatsen – herunder interviews med modige og kloge ledere, som deler deres erfaringer.

Tøjvask kan være en daglig mission, der udløser point – og motivation

Sønderborg Kommune har haft succes med at bruge gamification i deres socialfaglige indsats for borgere med udviklingshæmning. I projektet Aktive Avatars har borgerne fået deres egen digitale avatar, som er blevet sendt på daglige missioner om alt fra oprydning og tøjvask til sociale og sportslige aktiviteter. Det har løftet både den fysiske og mentale sundhed og gjort deltagerne i projektet mere selvhjulpne i hverdagen.

Regenerativ ledelse er ‘talk of the town’. Læs her hvorfor

Regenerativ ledelse er på alles læber i øjeblikket. Men hvad er regenerativ ledelse, hvorfor er det fremme netop nu – og hvordan kan du arbejde med det i din virksomhed? Vi har talt med Laura Storm, der som den ene af to forfattere til bestselleren ‘Regenerative Leadership’ er en af pionererne i den internationale bevægelse.

”Når vi forstår, at forråelse er en mestringsstrategi, kan vi løse problemet med forråede kulturer”

Forråelse er en strategi til at mestre skammen over sin omsorgstræthed, sine afmagtsfølelser og sin moralske stress. Men man bør ikke skamme sig over at være slidt, mener psykolog og ekspert i tabuet om forråelse, Dorthe Birkmose. Hendes mål er, at der skal passes meget bedre på medarbejdere og ledere, så forråelsen ikke bliver en nødvendig mestringsstrategi.

”Vi står på forandringernes holdeplads”

Teamleder Camilla Vutborg speciale “Når forandringer bydes velkommen” fra diplomuddannelsen i ledelse blev nomineret til Komponents specialepris i 2023. Her deler hun sine indsigter og resultater fra et studie i forandringsledelse, som fandt sted samtidig med, at hun selv rullede dem ud i jobcentret.

Økonomi er alt for vigtig til at overlade til økonomer

Hvordan kan socialrådgivere bruge økonomi som et værktøj til at fremme den socialfaglige indsats? Forsker Ida Schrøder argumenterer i bogen ”Økonomi uden tal” for, at socialrådgivere faktisk tager hensyn til økonomi i deres arbejde, uden at det går ud over hverken indsatsen eller de mennesker, som har behov for den. Den økonomifaglighed bør økonomer og lovgivere tage ved lære af, opfordrer hun.

HK Kommunal Chefgruppens skriftlige beretning

Der sker meget på to år i en chefbestyrelses virke. Det er Chefgruppen i HK Kommunal et godt bevis på, som her lægges for dagen i deres skriftlige beretning for 2022-2023. Den har jeg været så privilegeret at få lov at skrive og sætte sammen for dem.

Ti år med socialtilsynet

Socialtilsyn Syd markerer med sin årsrapport for 2023, at det er ti år siden, socialtilsynet som myndighed blev etableret.

De er forudsætningen for at løse fremtidens kommunale velfærdsopgaver

Kender du en bachelor i offentlig administration? Hvis ikke, skal du læse videre nu. Det er en faggruppe, som kan træde direkte ind i det kommunale maskinrum og løse komplekse, organisatoriske og udviklingsmæssige opgaver. Og der er rift om dem. Bliv klogere på, hvordan I kan tiltrække dem i jeres kommune.