Fremtidens ledere skal spottes nu

Medarbejdere med ledertalent

– Det er en god investering at tilbyde medarbejdere med mod på og talent for ledelse at komme på et førlederforløb. Det sparer organisationen tid, at en kommende leder på forhånd er blevet introduceret til de grundlæggende overvejelser og forandringer, der følger med bevægelsen fra medarbejder til leder. 

Sådan siger områdechef Susanne Søndergaard Hansen fra VIA Efter- og Videreuddannelse hos VIA University College i Aarhus, der gennemfører førlederforløbet På vej mod ledelse. Forløbet udbydes af OAO og FTF.

Medarbejdere med ledertalent

Mange kommuner arbejder allerede målrettet med talentudvikling og –pleje for at sikre en leder-pipeline. Og der er brug for, at de nuværende offentlige ledere tænker i, hvem som skal løfte ledelsesopgaverne i fremtiden, fordi demografien peger på en afgang af ledere de kommende år. OAO og FTF støtter processen med at spotte og udvikle fremtidens ledere, og førlederforløbet er et bidrag hertil.

Læs mere om forløbet her

Kometkarriere som leder

32-årige Simon Elkjær Mæng er jobcenterchef i Silkeborg Kommune og vidste tidligt, at han ville gå ledervejen. Det blev til en kometkarriere, som han fortæller om her