Kapabili … hvad for noget?

Kapabili ... hvad for noget?

Kapabiliteter. Det, vi alle har med på arbejde hver dag: Personlighed, færdigheder og motivation. Og lederne skal lede på medarbejdernes kapabiliteter og samlede værdikæde, hvis de vil nå i mål med resultaterne.

Det mener udviklingschef Jakob Westh fra Mercuri Urval, som er fortaler for KAR-tækningen – Kapabiliteter, Adfærd og Resultater – som en revitalisering af personaleledelse.

– KAR-tænkningen er en ledelses- og udviklingstænkning. Det er en måde at koble strategien til den enkelte medarbejders kapabiliteter – altså det, det arbejdende menneske tager med på arbejde. Leder du både på resultater, adfærd og kapabiliteter, har du fat i hele medarbejderens værdikæde. Gjort godt kan det være en vej til blivende adfærdsændringer, der i højere grad lever op til resultatkravene.

Sådan siger Jakob Westh, som vil være den gennemgående figur på Ledersektionens temadag om KAR (Kapabiliteter, Adfærd og Resultater), micro-leadership og ledelse af den enkelte medarbejders samlede værdikæde.

Jakob Westh er udviklingschef hos Mercuri Urval, hvor han arbejder med ledelsesudvikling i offentlige organisationer. Han har medvirket i nogle de største fusionsprojekter i den offentlige sektor, blandt andet SKAT og Statens It, og har arbejdet med ledelsesudvikling i den danske folkeskole.

Bliv endnu klogere på, hvad han taler om her