Karrieretelefonen vejleder også chefer og ledere

KARRIERETELEFONEN VEJLEDER OGSÅ CHEFER OG LEDERE

I HK’s Karrieretelefon sidder tre konsulenter med særlig erfaring i ledelse og karriere klar til at tale med dig om dit job og arbejdsliv.

Er du vendt tilbage efter sommerferien med tanker om at søge nyt job som chef? Har du brug for sparring på din fremtid som leder? Eller hjælp til at finde ro i det, du er i? Så sidder Søren Elholm, Louise Theil og Tine Asmussen fra HK’s Karrieretelefon klar til at tale med dig.

Men hvem er de, og hvad kan de tilbyde dig?

– Vi har alle tre erfaring med at vejlede ledere og chefer i job og karriere. Vores tilgang er åben, undersøgende og coachende sammen med den, som ringer til os. Vi skaber et trygt rum, hvor du som leder kan afprøve dine ideer, tanker og handlinger, siger Tine Asmussen.

Landsdækkende tilbud om 1-3 samtaler

HK’s Karrieretelefon vejleder alle medlemmer over hele landet.

– Formålet med samtalen er at hjælpe den enkelte videre i sin proces. For langt de fleste er det tilstrækkeligt med blot en enkelt samtale. Men er der behov for en opfølgning, har vi også mulighed for det. Og vi sørger altid for, at du ved, hvad din næste handling er, når vi afslutter samtalen, fortæller Tine Asmussen.

I løbet af samtalen vender du og vejlederen i fællesskab fordele og ulemper ved forskellige perspektiver og løsninger og bringer måske nye ideer på banen.

– Vi får bl.a. henvendelser fra ledere, som ønsker mere trivsel og måske gerne vil væk fra deres job. Men ofte finder vi i fællesskab frem til, at presset og frustrationerne handler om nogle enkelte ting, der skal justeres eller handles på. Ofte er lederne jo glade for deres kolleger, medarbejdere og opgaver, men har en sten eller to i skoen, de gerne vil have væk. Selvfølgelig møder vi også dem, hvor livet er for kort til at blive i jobbet, og så støtter vi dem i at søge væk. Det er ingen skam at flytte sig – det kan der tværtimod være udviklingspotentiale, pointerer Tine Asmussen.

Ledere skal også udvikle sig

En karrieresamtale kan dog også handle om andet end jobskifte. Det kan være personlig udvikling som leder, muligheder for efter- og videreuddannelse samt vedligeholdelse af kompetencer.

– Mange ledere er dygtige til at motivere og engagere deres medarbejdere. Men du skal også holde dig selv dygtig for fortsat at være attraktiv på arbejdsmarkedet. Her kan uddannelse være med til at kvalitetssikre din position. Du ved jo aldrig, hvornår din situation kan forandre sig.

Tine Asmussen og hendes kolleger giver også gerne konkret sparring på både CV og jobansøgning, hvis behovet opstår – ligesom de anbefaler, at du altid har en opdateret profil på LinkedIn, som du kan bruge, hvis du vil flytte sig.

– Du kan uploade dit udkast til ansøgning, CV samt stillingsopslaget på HK’s hjemmeside og aftale et tidspunkt, vi kan tale sammen om det på. Så har vi læst det og er forberedt. Vi har også tavshedspligt, så der er ingen grund til at holde sig tilbage, lyder opfordringen fra Tine Asmussen.

 

Karrieretelefonens vejledning til chefer og ledere

Du kan ringe til Karrieretelefonen på 3330 4460 alle hverdage fra kl. 13-16.

Spørg efter Louise Theil, Tine Asmussen eller Søren Elholm.

Du kan også skrive til os, så ringer vi dig op. Det kan du klare på Karrieretelefonens side her på HK.DK.

Artiklen har været bragt på HK.dk i Chefgruppens nyhedsbrev september 2019