Folkemøde 2017: Ledelse, ledere og unge i socialdebatten

Folkemøde 2017: Ledelse, ledere og unge i socialdebatten

Folkemødet 2017 affødte igen i år en lang række artikler fra min hånd til forskellige medier – om ledere og ledelse, om fremtidens styring af den offentlige sektor, digitalisering og om udsatte unges tavse stemme i socialdebatten. Læs med her:  

Sammen med journalist Kirsten Holm-Petersen arrangerede jeg en debat om udsatte børn og unges stemme i socialdebatten. For den gøres ofte tavs af overbeskyttende socialfagligt personale. De unge skal høres, men ikke misbruges eller hænges ud, lød det blandt andet fra en professor, en journalist, en botilbudsleder og en fagforeningsformand i debatpanelet.
Læs artiklen fra Socialpædagogernes Ledernyhedsbrev her.

Sådan holder jeg balancen som leder

Det kræver både et strategisk blik og vovemod at holde balancen i hverdagens dilemmaer som velfærdsleder. Det lykkedes for Helle Riis, formand for Socialpædagogernes Lederlandsudvalg, da hun skulle finde de årlige to procents besparelser, fortalte hun om i en debat.
Læs artiklen fra Socialpædagogernes Ledernyhedsbrev her. 

Ledelse i d-land

Den digitale tsunamibølge ruller ind over Danmark 3.0 og fyldte også i mange ledelsesdebatter på Folkemødet. For hvis it-kræfterne skal bruges klogt til velstand og vækst, kræver det modige ledere, som både kan være tæt på og tænke fremad, var budskabet fra en af dem.
Læs artiklen fra Offentlig Ledelses nyhedsbrev her. 

Tiden er moden til det personlige lederskab

Om ganske år vil styringen af den offentlige sektor se anderledes ud end i dag, spår Allan Søgaard Larsen, formand for Ledelseskommissionen. Tiden er moden til et skifte i retning af et større personlig ledelsesrum.
Læs mit Folkemøde-interview med ham til Offentlig Ledelses nyhedsbrev her.  

Hvordan kan ledere bruge tiden bedre?

Hvad man bruger sin tid på, er et område, lederne i højere grad selv kan tage styring over, var meldingen fra en debat med lederne fra forretningsudvalget i FTF’s Lederråd.
Læs artiklen fra debatten til Offentlig Ledelses nyhedsbrev her. 

Linedans for ledere

Politikerne skal holde fingrene fra ledelsesrummet. Lederne skal med et strategisk blik turde eksperimentere. Og finde modet til at sige fra, når autenticiteten udfordres. Lyt med fra Offentlig Ledelses Folkemødedebat om Linedans for ledere, som fik fint besøg af Ledelseskommissionen.
Læs artiklen fra Offenlig Ledelses workshop på Folkemødet her.