“Jeg vil altid et spadestik dybere”

Et spadestik dybere

Profil: Torben Sørensen holder fanen højt i sit arbejde som ernæringsassistent, sit hverv som tillidsrepræsentant og sin bestyrelsesplads i Region Hovedstaden.

Egentlig er han lidt af et særsyn: Ung. Mand. Og ernæringsassistent. I et arbejdsfelt domineret af kvinder. Torben Sørensen ved det godt.

− Jo, det kan godt være lidt specielt til tider, men for det meste er det bare sjovt. Jeg var i øvrigt på den årgang med flest mænd på min skole − fem i en klasse på 15.

Savner at høre, hvad brugerne tænker

Det med mad har altid interesseret den 26-årige ernæringsassistent, som arbejder i Rigshospitalets Centralkøkken. Som mange andre prøvede Torben Sørensen først kokkevejen, men kom allerede i praktikken til en erkendelse, som går igen i flere af hans forhold i livet:

− Det var ikke dybdegående nok for mig. Jo, vi lavede god mad, men jeg manglede at forholde mig til behovet hos dem, der spiste maden. Som kok skal din mad forkæle. Jeg er mere til, at dem, som spiser min mad, skal have brug for den − enten fordi de ellers ville dø, eller fordi der er mad, de ikke kan tåle og derfor skal have diæt. Det tænder mig at vide, at jeg gør en forskel for dem, siger Torben Sørensen, der netop arbejder i køkkenets diætafdeling.

Han synes, det er svært slet ikke at have kontakt med patienterne.

− Tidligere på året lavede vi superkost til særligt ernæringstruede patienter. De kunne få næsten lige, hvad de ønskede, når de havde lyst. Men det blev ikke prioriteret af det sundhedsfaglige personale, der er i kontakt med patienterne, og patienterne benyttede ikke tilbuddet nok. Så det blev skåret væk igen.

Det er blandt andet derfor, at Torben Sørensen arbejder politisk for at få indført måltidsværter. Det er en supergod ide, mener han, fordi de er tæt på brugernes behov.

Tillidsvalget

Torben Sørensen blev valgt til tillidsrepræsentant for tre år siden på opfordring af flere kolleger i køkkenet. Det har han ikke fortrudt.

− Det har været meget givende for mig personligt. Og for arbejdspladsen, siger mine kolleger.

Rigshospitalet har været igennem en fusion med Glostrup Hospital, som skabte usikkerhed blandt medarbejderne.

−  Jeg gjorde, hvad jeg kunne for at skaffe viden om sammenlægningen og for, at kollegernes ønsker og bekymringer skulle blive hørt og deres synspunkter komme i betragtning. Jeg har et godt samarbejde med tillidsrepræsentanten derude, og det har været med til at skabe et bånd til de nye kolleger. Det har gjort mine kolleger tryggere ved sammenlægningen.

Ud over tr-hvervet er Torben Sørensen valgt ind i bestyrelsen i Kost & Ernæringsforbundets Region Hovedstaden.

− Det binder alting sammen og giver mig viden om, hvad der foregår uden for min egen arbejdsplads. Jeg kan samtidig bruge netværket til at vende problematikker fra mit tr-virke på Rigshospitalet, hvor jeg af og til godt kan føle mig som en lus mellem to negle − med ledelsen på den ene side og kollegerne på den anden.

BLÅ BOG: Navn Torben Sørensen, 26 år

Ernæringsassistent siden 2012 og ansat i Rigshospitalets Centralkøkken. Tillidsrepræsentant for køkkenets kostfaglige medarbejdere siden 2014. Medlem af bestyrelsen i forbundets Region Hovedstaden, suppleant i hovedbestyrelsen, forbundets repræsentant i FTF-A og medlem af Skolepraktikcenterudvalget på Restaurantskolen i Valby.

MIN HVERDAG

Politik: Jeg vil gerne have indflydelse, også uden for det politiske felt, og arbejder på et område, hvor vi gør en forskel for det enkelte.

Ølbrygning: En vild hobby, som jeg dyrker i køkkenet. Det er en hyggelig proces, jeg kan fordybe mig i kogetider, temperaturer osv.

Indkøb: Jeg kan godt lide at gå i butikker, og jeg kan tilbringe timer i Irma med at studere madvarer købe noget med hjem og prøve det.

Min kone: Er meget engageret i det, som foregår ude i verden, mens jeg interesserer mig for det nære. Det giver mange debatter.

Vores baby: Jeg skal være far til sommer. Det er totalt udfordrende for mig at sætte noget nyt i gang, og bagefter tænke: Hvorfor var jeg så nervøs for det?