Journalistik og kommunikation

Kontakt mig, hvis du har brug for skarpe artikler, debatindlæg og posts på sociale medier. Mangler du en redaktør, tovholder eller produktionskoordinator på dine udgivelser, er det også mig. Eller rådgivning om din egen kommunikation.

Tværgående samarbejde er smitsomt – også vertikalt

Topledere har stor betydning for at vise vejen i bestræbelserne på at skabe sammenhæng på tværs, bekræfter professor Kurt Klaudi Klausen fra Syddansk Universitet og professor Christian Bøtcher Jacobsen fra Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse på Aarhus Universitet.

Læs hele artiklen

”I det tværgående samarbejde kan man ikke altid gå hjem med det største stykke lagkage”

Som direktør har Gitte Østergaard siddet for bordenden på et solidt mandat fra kollegerne i direktionen, siden dagsordenen om strategisk tværgående sundhed i Odense Kommune blev vedtaget i 2016.

Læs hele artiklen

Vi investerer alle mere, end vi er forpligtet til

Da de formelle strukturer ofte ikke slår til, bruger hospitalsdirektør Thomas Balle Kristensen fra Hospitalsenhed Midt dialogen og de gode samarbejdsrelationer til at binde trådene sammen på tværs og give plads til nye tværsektorielle løsninger.

Læs hele artiklen

I det tværkommunale samarbejde er bordet rundt – med en dagsorden om fællesskab

Et samarbejde om et fællesfinansieret botilbud på tværs af 29 kommuner kræver ikke blot vedholdenhed og tålmodighed.

Læs hele artiklen

Direktøren tager ansvar for søjlebudgettet i samarbejde på tværs

Kommunaldirektør Lasse Jacobsen har taget den kurssættende rolle på sig for sammen med resten af direktionen i Viborg Kommune at sikre, at organisationen kunne arbejde sammen om nye tværgående indsatser og løsninger til gavn for borgerne.

Læs hele artiklen

Birgitte Glifberg

Vi har en tendens til at tro, at vi skal bøvle med ledelse alene

Som ny leder kan du føle dig lidt alene hjemme på posten til at begynde med. Måske tænker du endda, at sådan skal det være – du skal jo lige[…]

Læs hele artiklen

Bente Overgaard, forfatter til 'Virksomhedens grønne omstilling'

Den grønne omstilling ligger på toplederens bord

Interview med Bente Overgaard, forfatter til ‘Virksomhedens grønne omstilling’. Foto: Torben Nielsen EU har sat den grønne omstilling på fast formel med Green Deal og sustainable finance-reguleringen, og det får[…]

Læs hele artiklen

Dorthe Birkmose

Ledere bør frygte tavse medarbejdere

Den vildeste løsning på at skabe et værdigt møde og samarbejde mellem borgeren og de ansatte i velfærdsinstitutionerne koster stort set ingen penge og kræver ikke strukturændringer, reformer eller nye[…]

Læs hele artiklen

Her er chefen, alle medarbejdere ønsker sig

Interview med Liz Wiseman, forfatter til bestselleren ‘Multipliers’ – om hvordan de bedste ledere gør alle klogere. Der findes en ledertype, der kan motivere stort set os alle på jobbet,[…]

Læs hele artiklen

SKRIBENT OG REDAKTØR

“Man kan ikke altid gå hjem med det største stykke lagkage”

Skal det tværgående samarbejde lykkes til gavn for borgerne, starter det hos topledelserne.

De skal sikre de bedste forudsætninger både horisontalt og vertikalt. Men hvilke opgaver ligger på deres bord?

Det ser et ny magasin fra Væksthus for Ledelse på – hvordan toplederne skal sætte retning, træde ind i de forskellige roller og skabe de nødvendige relationer og resultater i en virkelighed, som – uden at ville det – kan spænde ben.

Ny Syntese

Tænk stort og begynd forandringerne hvor du er
Vi bliver flere ældre, der lever længere, vi får teknologi, der giver nye muligheder, vi møder klimaforandringer, der ikke kan løses lokalt og vi er borgere, der forventer bedre løsninger. Det er komplekse udfordringer, der kalder på nye løsninger. Her kan ”Ny Syntese” bruges som inspiration til en bæredygtig velfærd.
Hvordan det kan ske, kan du læse om i nyt magasin fra Væksthus for Ledelse, som jeg har været redaktør på og skrevet et par artikler til.
Læs mere om magasinet og Ny Syntese her:

LÆS MERE

Jeg vil gerne hjælpe dig med at skabe værdi

Jeg gætter på, at du som kunde har i hvert fald to grunde til at henvende dig til mig:

1. Du har en opgave, du har brug for hjælp til at få løst.

2. Du ønsker at skabe værdi i en eller anden forstand for dig selv, din virksomhed eller organisation ved at få løst opgaven.

Om jeg kan løse din opgave, afhænger af dens karakter, deadline, og hvor meget du vil betale. Min erfaring er, at ingen af delene er et problem at forhandle på plads.

Om jeg kan skabe værdi for dig, er straks en anden sag.

Men jo.

Det kan jeg, hvis vi sammen definerer formål, målgruppe, form og indhold. Her vil jeg både udfordre og støtte dig i dine tanker og forventninger til løsningen og ikke mindst effekten af den. Og så finde og lande den i tæt dialog med dig.

Hvem er jeg?

Jeg hedder Tina Juul Rasmussen. Og jeg er slet ikke så kæk, som jeg måske lyder. Jeg er et ganske omgængeligt, imødekommende og samarbejdsvilligt væsen.

Jeg er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1992 og har været selvstændig siden sommeren 1994.

Mit felt og fokus har været og er det sociale og humanitære område med kunder som Røde Kors, hjemløseavisen Hus Forbi, Dansk Socialrådgiverforening, Socialpædagogerne, Socialchefforeningen, Psykiatrifonden … bare for at nævne nogle af kunderne i årenes løb.

Hvem og hvad, som ellers har fyldt i mit arbejdsliv som journalist, kan du se i mit CV.

CV

Kompetencer

Jeg er journalist, uddannet i 1992. Og har siden skrevet millioner af ord i alverdens fagblade, magasiner, ugeblade, hjemløseaviser og alle mulige andre steder.

Jeg er også redaktør. Siden 2012 af magasinet Offentlig Ledelse, som udkommer hver tredje måned.
Men også af enkeltstående publikationer, aviser og magasiner. (Du kan se et par eksempler her.)

Og jeg er kommunikationsrådgiver. Pt. for Foreningen af Socialchefer i Danmark, som jeg er fast tilknyttet. Men jeg leverer også rådgivning om PR, presse og synlighed i løs vægt og fast omfang.

Endelig er jeg tovholder, projektleder, produktionstyringsansvarlig … kald det, hvad du vil. Det at holde styr på en proces fra ide til færdigt produkt er en af mine kerneydelser og -kompetencer. Det, som kræver overblik, planlægning og opfølgning.

Sociale medier

Skal din virksomhed eller organisation på Facebook, Twitter og LinkedIn? Mange føler sig usikre over for de sociale medier med deres voldsomme og konstante strøm af information. Jeg giver råd og opretter profilerne for dig.

Web og hjemmeside

Denne hjemmeside er hjemmelavet. Har du brug for en hurtig og nem løsning på hjemmeside, er jeg også kvinde for det i WordPress. Jeg hjælper gerne med at udtænke en struktur og producere indhold til den.

Nyhedsbreve i Mailchimp

En god og forholdsvis nem måde at kommunikere med dine kunder eller brugere på, er gennem nyhedsbreve. Jeg kan hjælpe dig både med indholdet og med at udsende det via Mailchimp. Du kan se et eksempel nedenfor.

Eksempler

Større publikationer, branding-pjecer, mindre foldere og nyhedsbreve er blandt de opgaver, jeg også løser for mine kunder. Hvad har du brug for? 

Væksthus for ledelse: Topledelse på tværs (2022)

Hent

Folder om coachingtilbud HK Kommunals Chefgruppe (2018)

Hent

Brandingfolder for Alkohol & Samfund (2018)

Hent

Offentlig Ledelses nyhedsbrev (2022)

Hent

Socialchefforeningens årsmødeavis (2020)

Hent

Ledere får også stress. Tag det alvorligt. HK Kommunale Chefgruppe (2017)

Hent

Offentlig Ledelse

Er et magasin, som følger den offentlige ledelsesdagsorden tæt i en blanding af journalistiske artikler og indlæg fra forskere, konsulenter, forfattere og andre eksperter, som har fingeren på den offentlige ledelsespuls.

Som redaktør af bladet sikrer jeg et mix og flow i bladets indhold af aktualitet, tendenser og faglig substans. Jeg arbejder sammen med freelance journalister, fotografer og illustratorer om indholdet. Og jeg har ansvaret for indhold fra ideerne på redaktionsmødet til det trykte blad lander i modtagernes postkasser.

Bladet udkommer hver tredje måned og sendes til 5.500 velfærdsledere, primært i landets kommuner og til samarbejdspartnere, medier og andre aktører på det sociale område.

Blad 2 – 2022

Hent

Blad 1 – 2022

Hent

Blad 3 – 2021

Hent

Kontakt

Tina Juul Rasmussen

m: + 45 2876 5654

e: tina@juul-kommunikation.com